Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A GRÁNÁTALMA UTCAKÖZÖSSÉG JELENTI

 Utcaközösségünk néhány lakójának javaslatára a Gránátalma Utcaközösség vezetősége és szervező bizottsága szeptember elejei megbeszélésén úgy határozott, hogy elfogadva a környezetünk megszépítésére tett javaslatot, 2011. szeptember 17.-ére megszervezi és kivitelezi a közösségi munkát.

Az időjárás most is kegyes volt hozzánk. Ragyogó napsütés fogadta a 10 fő lelkes kis csapatot, mely két csoportban kezdte el a munkát. A csapat egyik fele a hidat „vette birtokába”: letakarították a koszt és a port a hídról, majd dörzsvászonnal csiszolták simára a fa felületeket. Ezután következett a fapáccal történő konzerválás, mellyel ellenállóvá tették a hidat az időjárás viszontagságaival szemben.

 A csapat másik fele fejszével, fűrésszel és metszőollókkal felszerelkezve a fák oldalhajtásait, égbe nyúló vadhajtásait vágta le. Közel 2-2,5 órai munkával tettük szebbé környezetünket. Sajnos az időjárás meghiúsította az október 8.-ára, a Petőfi utcába szervezett közösségi munka megvalósítását. A szervezők ezt a közösségi munkát egy másik időpontban, szintén az utcaközösségünk - melybe az alábbi utcák tartoznak: Komáromi utca, Perkátai utca a Sport utcától a vasútig, Hantosi út a Sport utcától a vasútig, Petőfi utca, Deák utca, Béke utca és a Béke tér - lakóinak összefogásával tervezik megvalósítani.

 Természetesen bárki csatlakozhat hozzánk! Tisztelt Gránátalma Utcaközösségi lakók! A vezetőség tagjai (Tarr Zoltán 30/560-4851, Halász Béla 70/389-4963 és Baráthné Csibrik Ildikó 30/737-2124) várják javaslataikat, ötleteiket, hogy milyen közösségi munkát tudnánk együtt, összefogva megvalósítani. Észrevételeiket megtehetik írásban is a granatalma11@gmail.com e-mail címen is. Tegyük együtt szebbé, élhetőbbé környezetünket!

Végül, de nem utolsó sorban néhány fotó a csapatról és arról, hogy milyen lett a munkánk gyümölcse:

A vezetőség és a szervező bizottság nevében köszönjük a mindenkinek, aki munkájával, bárminemű hozzájárulásával részt vett a közösségi munkában.

Baráthné Csibrik Ildikó

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.