Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdőcsomag vetőmagokból...

2012.04.07

Április 7.-én megérkeztek a kezdő vetőmagcsomaghoz az alapanyagok (Vinkler Tamás MINI ABC támogatásával), amelyből az előre vetőmagot igénylő tagoknak csomagokat állítottunk össze. Ezzel a kedvcsináláson túl egy kis felmérést is szeretnénk végezni, hogy a szétosztott magokat hányan fogják termést hozó növénnyé nevelni.

A csomagokban, burgonyát, kukoricát, babot, korai-kései borsót,dughagymát, sütőtököt, sárgarépát, petrezselymet, uborkát osztottunk szét. Ezekkel a csomagokkal egy kisebb veteményes alakítható ki, amelyről gondos gondozás után akár több havi zöldségféleségek szüretelhetők.

Ezekből a növényekből szaporítóanyag(mag) fogása nem kötelező, de ha a gondos gazda önmagának, vagy a szakcsoportnak szaporítóanyagot fog,azt pontozással jutalmazzuk és így a kapott csomagért levont pontok visszanyerhetőek lesznek számára.

A kezdő vetőmagok...

A pontok a tagok aktivitásának és tevőlegességüknek a mérője, igy aki nem veszi komolyan ezeket, az előbb-utóbb kizárja magát a szakcsoportból. Természetesen ellenőrizzük a tagok által átvett magok fejlődését és ha kell tanácsot, ha kell figyelmeztetést adunk, a megfelelő gondozás érdekében. Aki pedig komolytalanul gondozza őket és végeredményként a növények pusztulását okozza, az gyakorlatilag kizárja magát a kedvezményekből, amit a szakcsoport és a tagjai tudnának neki nyújtani.

Tehát egy kis erőfeszítés, egy kis felelősségtudat és a termésen túl a közösség által adott csapatszellem is táplálja a kedves tagot.

 

Mindenkinek jó kertészkedést kívánunk!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.