Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első lépések...

2012.02.01

... a céljaink meghatározása, ami a tagok toborzása, az őshonos növények szaporítóanyagainak beszerzése Tápiószeléről a Növényi Diverzitás Központtól (Csokros hagyma, Paprika[3], Uborka[2], Saláta[2], Paradicsom[4], Mák[3], Spenót és Kukorica), amelyek nem génmódosított és nem csávázott anyagok lesznek.

Ezek után Csókakőre mentünk, ahol megnéztük az ott már közel egy éve működő helyi önellátás rendszerét. Hasznos információkat is kaptunk az ott  megvalósított projektekről, és segítséget hogy ezek nálunk is megvalósíthatóak legyenek. Ezért továbbra is várjuk a növénytermesztés és állattartás  visszaállításához az együttműködőket.

Az együttműködőknek nem kell túl nagy áldozatot hozni, elméleti, gyakorlati tudásuk is sokat jelent a csoport számára. Továbbá azzal, ha valaki taggá válik, az anyagi terhet nem jelent számára, csak a tenni akarására van igazból szükségünk, amellyel megmutatja mindenkinek, hogy az önellátás fontos és hasznos feladata mindenkinek, aki biztos forrásból származó és egészséges élelmiszert szeretne fogyasztani.

Pár feltöretlen, műveletlen telek újra termelésre fogása is a tervünk, amelyhez előre is köszönetet mondunk Imre Józsefnek, aki pozitív hozzáállásával példaként szolgál.

Külön köszönjük Végh Konrádnak Csókakőn és

Válóczy István (volt) Sárosdi koordinátornak is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.